Runningtherapie

Tijdens Running therapie help ik je verantwoord en ontspannen hardlopen. Of je nu sportief of minder sportief bent aangelegd, running therapie is voor iedereen een mogelijkheid om verantwoord in beweging te komen en je beter te gaan voelen.

Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van een rustige duurloop onder begeleiding van een runningtherapeut als aanvullende behandelvorm voor mensen met psychische klachten. Van buitenaf bekeken kan runningtherapie lijken op een reguliere hardlooptraining, maar runningtherapie kan worden gezien als een fase tussen niet sporten/bewegen enerzijds, en deelname aan reguliere sport- /beweegactiviteiten anderzijds. Runningtherapie geeft je motivatie, inspiratie en kracht!

Je kunt bij mij terecht voor een cursus runningtherapie van 12 weken waarbij je wekelijks één keer met een running-therapeut loopt en twee keer zelfstandig.

Wandelcoaching
Is hardlopen of joggen niet jouw ding. Ook wandelen is een effectieve bewezen interventie. Bij ToMoveYou kun je ook terecht voor wandelcoaching. Wandelen werkt stress verlagend en de natuur doet ons goed. Tijdens het wandelen worden er oefeningen gedaan.

Wat kun je verwachten?

Voordat we gaan lopen vindt er eerst een kennismakingsgesprek plaats. Tijdens dit gesprek krijg je meer informatie over ToMoveYou en de manier waarop de running-therapie of wandel coaching wordt gegeven (waar, wanneer, groepssamenstelling, kleding en schoeisel), stel je doelen op en kun je vragen stellen. Er wordt gevraagd naar je sport- en bewegingservaring, daarnaast vragen we je een medische vragenlijst in te vullen. Na de kennismaking gaan we graag meteen met je wandelen of rustig joggen!
Hartcoherentie, stressmanagement en ademhalingstechnieken.
In de hartcoherentietrainingen staan de thema’s lichaamsbewustzijn en emotieregulatie centraal. Door middel van biofeedback op hartritme ervaar je hoe je omgaat met stress en hoe je jezelf in een meer optimale toestand kunnen brengen. Je gaat oefenen met diverse interventietechnieken en leren hoe je die in het dagelijks leven kunt inzetten en je veerkracht vergroot. De effecten zijn direct merkbaar, zichtbaar en meetbaar.

ToMoveYou maakt gebruik van biofeedback apparatuur van Heartmath Benelux. Veerkracht vergroten is een belangrijk bij het verkrijgen van een gezonde leefstijl. Mijn kennis en vaardigheden als Heartmath zorgprofessional met gebruik van professionele biofeedback apparatuur zijn dan ook goed inzetbaar bij het leefstijl traject.

ToMoveYou

Kvk nummer: 63359693
E-Mail: info@tomoveyou.nl
Tel: 0611243212

Wij gebruiken Cookies

Accepteer deze koekjes om de website zo goed mogelijk te gebruiken en navigeren.