Runningtherapie

Lopen met begeleiding van een running-therapeut

Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van een rustige duurloop onder begeleiding van een runningtherapeut als aanvullende behandelvorm voor mensen met psychische klachten. Van buitenaf bekeken kan runningtherapie lijken op een reguliere hardlooptraining, maar runningtherapie kan worden gezien als een fase tussen niet sporten/bewegen enerzijds, en deelname aan reguliere sport-/beweegactiviteiten anderzijds. Runningtherapie geeft je motivatie, inspiratie en kracht!

Je kunt bij mij terecht voor een cursus runningtherapie van 12 weken waarbij je wekelijks één keer met een running-therapeut loopt en twee keer zelfstandig.

Wat kun je verwachten van de trainingen?

Voordat we gaan lopen vindt er eerst een kennismakingsgesprek plaats. Tijdens dit gesprek krijg je meer informatie over TMY en de manier waarop de running-therapie wordt gegeven (waar, wanneer, groepssamenstelling, kleding en schoeisel), stel je doelen op en kun je vragen stellen. Er wordt gevraagd naar je sport- en bewegingservaring, daarnaast vragen we je een medische vragenlijst in te vullen. Na de kennismaking gaan we graag meteen met je wandelen of rustig joggen!

Wat is runningtherapie?

Runningtherapie is een methode waarbij hardlopen wordt ingezet ten behoeve van het bestrijden van depressie, stress, burn-out of andere psychische klachten. Het hardlopen wordt geleidelijk opgebouwd tot een rustige en ontspannen duurloop van een half uur. Van belang is dat je plezier beleeft aan de inspanning. Niet alleen de psychische conditie zal verbeteren, ook de lichamelijke conditie zal toenemen.

Waarom runningtherapie?

Runningtherapie biedt je een handvat op weg naar een betere balans, herstel en welbevinden. Runningtherapie geeft motivatie, inspiratie en kracht zodat je plezier in je leven toeneemt. Door het lopen versterk je niet alleen je hart en vaatstelsel en daarmee je gezondheid, maar breng je vooral ook je gedachten tot rust. Dit heeft tot gevolg dat je je een vrijer, opgewekter en zelfverzekerder mens voelt.

ToMoveYou

KvK nummer: 63359693
Mail: info@tomoveyou.nl
Tel: 0611243212

Algemene voorwaarden

Inschrijving Hardloop-trainingen

Schrijf je hieronder in voor de hardloop-trainingen in aanloop van het MEER-Run evenement. De kosten voor de trainingen bedragen € 40,00. Wil je meer weten over de MEER-Run klik dan hier.